CSOPORTOS OKTATÁS

Mom Sport Úszó Tanoda

Tájékoztató a 2019/2020-es tanévre

 

"A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze."
(Szent-Györgyi Albert)

Csoportos oktatás - Turnusok - Pótlás - Tudásszintek - Beiratkozás és felmérés - Késés - Áraink - Házirend

>>> Information (ENG) <<<

>>>>>> Mikulás Kupa 2019 <<<<<<

Kedves Szülők!

Kérjük, olvassák el tájékoztatónkat, mellyel Önöket kívánjuk tájékoztatni oktatási rendszerünkről.

A korábbi évek tapasztalatai alapján igyekeztünk egy olyan rendszert kialakítani, mely a lehető legjobban alkalmazkodik a családok életéhez, figyelembe veszi a gyermekek hétköznapi elfoglaltságait, az oktatási intézmények által tartott szüneteket. Oktatási rendszerünk kialakításakor elsődleges szempont volt a gyermekek fejlődése, s ennek szellemében folytatjuk munkánkat. Oktatóink magasan képzett, egyetemet végzett szakemberek, akik a magyar mellett angolul és más nyelveken is tartanak oktatást, a gyermekek igényeitől függően.

Oktatási rendszerünk célja, hogy a magabiztos úszástudás elsajátítása után akár más sportágakat is tudjanak majd választani a gyermekek, hogy tudásukat még jobban elmélyítsék, így választható nálunk a szinkronúszás, vízilabda, versenyúszás, öttusa és triatlon is.

 

CSOPORTOS OKTATÁS

A tanfolyamainkra szeretettel várunk minden 4. életévét betöltő és 110 centiméter magasságú gyermeket.

Tanóráink 45 percesek, melyben 40 perc úszás és 5 perc játék szerepel. Az adott óra kezdete előtt 20 perccel érdemes megérkezni az uszodába, ezzel elősegítve gyermekeik nyugodt és kényelmes öltöztetését. Ugyanennyi idő áll rendelkezésükre úszás után is, mivel érkezik a következő csoport.

Tanóráink hétköznapi időpontjai: 16:00, 16:45, 17:30, 18:15, szombati időpontok: 10:30, 11:15. (IDŐPONTVÁLTOZÁS, szombaton ismét kettő időpontban kezdődnek csoportjaink!)

A több gyermekes családok tudják egy időben hozni gyermekeiket, hiszen az összes tudásszint minden tanórában indul. A csoportokkal foglalkozó oktatók személye állandó.

 

TURNUSOK

Turnusrendszerünket a többi úszóiskolához hasonlóan 4 hetes ciklusokban szervezzük, melyek dátumait az alábbi táblázatban láthatják. Fontos, hogy turnusokba osszuk be a gyermekeket, hiszen így tudjuk biztosítani számukra a megfelelő fejlődést, a magasabb színvonalú oktatást. Ahogy láthatják, szinte minden turnusban lesz valamilyen esemény, melyre érdemes figyelni: nyílt órák, bemutató versenyek, iskolai szünetek. Ezekről mindenkit külön is tájékoztatunk majd, de érdemes előre is betervezni a család életébe ezen időpontokat.

A turnusos rendszer másik sarokköve a heti beosztás: heti egy, kettő vagy akár három napot is úszhatnak a gyermekek hétfőtől szombatig! A három napos turnusok: hétfő-szerda-péntek vagy kedd-csütörtök-szombat. A két napos turnusok ezen belüli kombinációk lehetnek.

 


Turnus bérlet áraink

2020. január 01. - 2020. június 14. között*

Alkalom

Ár

CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (heti 1 alkalom, érvényes 4 hetes turnusra)

4

9 000 Ft

CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (heti 2 alkalom, érvényes 4 hetes turnusra)

8

14 000 Ft

CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (heti 3 alkalom, érvényes 4 hetes turnusra)>

12

18 000 Ft

CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (heti 2 alkalom, érvényes 3 hetes turnusra)

6

12 000 Ft

Nagycsaládos CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (heti 2 alkalom, érvényes 4 hetes turnusra, XII. kerületi családok számára MÁK-igazolással)

4

7 000 Ft

Nagycsaládos CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (heti 2 alkalom, érvényes 4 hetes turnusra, XII. kerületi családok számára MÁK-igazolással)

4

7 000 Ft

KIEGÉSZÍTŐ CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (2 alkalom, érvényes 4 hetes turnusra)

2

5 000 Ft

KIEGÉSZÍTŐ CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS (1 alkalom, csak a turnus utolsó hetén vásárolható)

1

2 800 Ft

*Turnus bérleteink az adott turnus zárónapjáig érvényesek.

 

BEIRATKOZÁS ÉS FELMÉRÉS

A beiratkozást első alkalommal felmérés kell megelőzze a legmegfelelőbb tudásszintű csoport meghatározásához. A felmérést követően a meghatározott tudásszint alapján tudjuk csoportokba, illetve turnusokba osztani a gyermekeket. A tanév felvételijét követően, oktatások időpontjaiban (hétköznap 17 óra és 19 óra között) vannak felméréseink is, melyre e-mailen lehet jelentkezni.

A 2019/2020-as tanév felvételi napjai:

 • augusztus 28. szerda 17:00 - 19:00;
 • augusztus 29. csütörtök 17:00 - 19:00;
 • augusztus 30. péntek 17:00 - 19:00-ig.
ELŐZETES BEJELENTKEZÉS NEM SZÜKSÉGES!
 

A felvételi menetrendje:

 1. Érkezés az Uszodába, az Infopultnál a karszalagok és lábzsákok átvétele;
 2. Kisebb csoportokban kollégáink bekísérik a Szülőket és gyermekeket a felméréshez;
 3. A kísérő kollégák a medencetérnél segítenek eligazítani a gyermekeket oktatóinkhoz, akik felmérik őket;
 4. A felmérést követően az oktató által kitöltött felmérőlappal kell a Regisztrációnál jelentkezni, s kiválasztani a megfelelő csoportot;
 5. A Regisztrációnál kapott bilétával tudnak majd a Szülők bérletet vásárolni a Recepción.

>> Szülői Nyilatkozat <<

 

TUDÁSSZINTEK

Vízhez szoktató – Ebihal csoport: 4 éves életkor betöltését illetve a 110 cm magasság elérését követően. A legkisebbek ebben a csoportban, játékos feladatok segítségével ismerkednek meg az úszás alapjaival.

Kezdő 1 – Medúza csoport: a fej vízbe tétele, hason-háton való lebegés. A Kezdő 1-eseknek megtanítjuk a siklást, illetve a lábtempót, hason és háton.

Kezdő 2 – Teknős csoport: hason-háton történő siklás, illetve lábtempó segédeszköz nélkül. A Kezdő 2-ben a hátúszás, gyorsúszás mozdulataival ismerkednek meg.

Mélyvízhez szoktató – Pingvin csoport: mélyvízzel való ismerkedés. Az eddig tanultak mélyvízben való alkalmazása, játékos feladatokkal kiegészítve.

Középhaladó – Rája csoport: hátúszás és gyorsúszás alapjai. A Középhaladó csoportban több technikai feladattal kiegészülve folytatják a hátúszás és a gyorsúszás tanulását, illetve a mellúszás alapjait sajátíthatják el.

Haladó – Delfin csoport: magabiztos hátúszás és gyorsúszás, illetve mellúszás alapjai. A Haladó csoport keretén belül, hosszabb távokat úsznak (100-200 méter) a gyerekek, elsősorban az addig tanultak további fejlesztésén van a hangsúly. Csoportoktól függően, a pillangóúszással is foglalkoznak oktatóink.

Mester – Cápa csoport: 14 év kor felett, mindhárom úszásnem tudása. A Mester szintű tanóráinkon olyan 14 év feletti gyerekeket foglalkoztatunk, akik az úszásoktatást kinőtték, viszont nem szeretnének versenyszerűen úszni.

Oktatásunk feladásos rendszerben történik, ha valaki hamarabb elsajátítja az adott csoport követelményeit, lehetősége van tudásszintet lépni. Minden gyermeket, aki teljesítette az aktuális tudásszintet, oklevéllel jutalmazunk.

 >>> Oktatási órarend <<<

KÉSÉS

Az óra kezdetétől számított 10 percig még lehetőségük van becsatlakozni az oktatásba, utána viszont már nem. Késés esetén az alkalom teljesítettnek minősül, pótlást kizárólag orvosi/iskolai igazolás ellenében áll módunkban biztosítani. A kiesett oktatás pénteken és szombaton pótolható, a mulasztott óra időpontjában.

Nem tudjuk garantálni, hogy a kísérő a későn érkező gyerekeket egyből be tudja kísérni csoportjaikhoz. Ezért kérjük, hogy a kijelölt helyen várakozzanak.

 

PÓTLÁS:

A pótlás lehetősége turnuson belül lehetséges, előre egyeztetett időpontban, melyet az infopultnál személyesen, illetve e-mailen is lehet kérni. Elsősorban a pénteki és a szombati órák vannak kijelölve pótlásra, de egyéni igény esetén más időpont is kérhető. Leveleiket az uszoda (kukac) momsport.hu címre várjuk a gyermek nevének és csoportjának megjelölésével. A fel nem használt alkalmakat nem áll módunkban visszafizetni!

 

TANÁCSAINK SZÜLŐKNEK, GYERMEKÜK FEJLŐDÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN:

-      4 éves kortól érdemes elkezdeni az úszásoktatást.

-      Bízzanak oktatóink szakmai tudásában.

-      Fontos, hogy rendszeresen járjanak, heti 2-3 alkalommal.

-      Pontosan érkezzenek a tanóra kezdete előtt 20 perccel.

-      Kövessék figyelemmel az óra menetét az előtérben lévő televíziókon.

-      Az úszáshoz szükséges felszerelés: fürdőruha, papucs, úszósapka, illetve törülköző.

 

Oktatási szabályzat

 • Felhívjuk a Szülők és gyermekek figyelmét, hogy az oktatáson résztvevőkre is vonatkoznak Uszodánk Házirendjének szabályai, előírásai.
 • Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy az oktatásokon szülők nem tudnak részt venni, öltöztetés után kérjük, az aulában várják meg az oktatás végét! 
 • Az oktatás személyes megtekintésére kizárólag az előre meghirdetett nyílt órán van lehetőség az adott tanfolyam utolsó hetében.
 • A G-szint öltözőiben az önállóan öltözni tudó nagyobb gyermekek öltözését biztosítjuk. Ezekbe az öltözőkbe kérjük, ne menjenek be a szülők. Kérjük Önöket, hogy az önállóan öltözni nem tudó gyermekeiket a Tanöltözőben öltöztessék.

 

PARKOLÁS:

A csoportos órára érkező szülő részére 2 órás ingyenes parkolást biztosítunk a Jagelló úti parkolónkban, mely az oktatásra való belépéskor érvényesített parkolójegy ellenében vehető igénybe, annak telítettségének függvényében. 

Kérjük Önöket, hogy kövessék honlapunk kiírásait, illetve kérdés esetén írjanak nekünk az alábbi e-mail címre! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Köszönettel

 

                        Bencze András                                                                             Antali Szandra 

Oktatási koordinátor                                                       Oktatási koordinátor asszisztens

 

uszoda (kukac) momsport.hu


Letölthető tájékoztató

 

 

Úszóprogramok gyerekeknek


A Létesítmény üzemeltetője a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.

A Domain tulajdonosa: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

rendezvenyhelyszinek.hu

Nyitva hétfőtől péntekig
6:00-22:00 között

szombaton és vasárnap
06:00-20:00 között

1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/momsport/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0