CSOPORTOS OKTATÁS

Csoportos oktatás - Turnusok - Pótlás - Tudásszintek - Beiratkozás - Felmérés - Késés - Áraink - Házirend

Sportközpontunk népszerű a környékbeli önkormányzati- és magánóvodák, iskolák körében. Kedvező áron, megfelelő higiénés körülményeket és szakképzett, kiváló oktatókat biztosítunk az uszodánkba, sportcsarnokunkba kitelepített csoportfoglalkozásokhoz.

A gyermek mozgásfejlődését, későbbi sportbéli sikereit, a rendszeres testedzéshez fűződő viszonyát az intézményes testnevelés színvonala határozza meg.

A városban élő gyermekek számára, különösen fontos a mozgásszegény életmód kompenzálása testmozgással, egészségük megőrzése érdekében.

Az óvodai, iskolai testnevelés szervezeti kereteit és tartalmát tekintve, alkalmas az életen át tartó sportolás megalapozására. A szakszerűen vezetett mindennapos testnevelés foglakozások, egyéb hasznosságuk mellett, biztosítják a testedzés szokásrendszerének a kialakítását. Elsősorban erre a meglátásra alapozva kívánjuk felajánlani sportközpontunk szabad kapacitását a környékbeli és kerületi óvodák és iskolák részére, támogatva ezáltal a mindennapos testnevelési program, minél színvonalasabb megvalósítását.

Sportközpontunk kialakítása és felszereltsége igényes, változatos sportolási lehetőséget tud biztosítani egy időben, akár 7-8 helyszínen is, a központ területén belül. A minél több gyermek egyszerre való utaztatásával, csökkenthetőek az utazási költségek. A sportolás, mint az egészségmegőrzés része, fontos prevenciós tényező, minden életkorban.

Csoportos oktatási órákra érkezők a wellness részleg szolgáltatásait nem vehetik igénybe! Amennyiben túllépik az oktatási időkeretet pótdíjat kötelesek fizetni a meghirdetett árlista szerint. A wellness részleg szolgáltatásainak igénybe vételéhez wellness jegy váltható amelynek az ára  500 Ft / 30 perc.

 

CSOPORTOS OKTATÁS:

Tanóráink 45 percesek, melyben 40 perc úszás és 5 perc játék szerepel. Az adott óra kezdete előtt, 20 perccel hamarabb kell megérkezni az uszodába, ezzel elősegítvén gyermekeik nyugodt és kényelmes öltöztetését. Ugyanennyi idő áll rendelkezésükre úszás után is, mivel érkezik a következő csoport. A minőségi munkavégzéshez oktatóink legfeljebb 10 gyermekkel foglalkoznak egyszerre.

Tanóráink időpontjai: 16:00, 16:45, 17:30, 18:15. A több gyermekes családok tudják egy időben hozni gyermekeiket, hiszen az össze tudásszint minden órában indul. A csoportokkal foglalkozó oktatók személye állandó.

>> Szülői Nyilatkozat <<

TURNUSOK:

A gyerekeknek lehetőségük van kétszer vagy háromszor is úszni egy héten.

A. Heti három: hétfő - szerda - péntek
B. Heti kettő: kedd – csütörtök
C. Heti egy: péntek

 

Kezdőnap Zárónap Megjegyzés
I. Szeptember 5 Október 2  
II. Október 3 Október 30  
III. Október 31 November 27  
IV. November 28 December 25 Karácsony Kupa 2016
V. Január 2 Január 29 Nyílt nap
VI. Január 30 Február 26  
VII. Február 27 Március 26  
VIII. Március 27 Április 23  
IX. Április 24 Május 21  Nyílt nap
X. Május 22 Június 18 Napsugár Kupa 2017


BEIRATKOZÁS

A turnusok első hetében van lehetőség csatlakozni a tanfolyamhoz. A turnus következő 3 hetében várólistára kerülnek a jelentkezők, s a szabad helyek függvényében tudjuk őket elhelyezni későbbi tanfolyamainkon. A beiratkozást első alkalommal felmérés kell megelőzze a legmegfelelőbb tudásszintű csoport meghatározásához.

TUDÁSSZINTEK:

Vízhez szoktató – Ebihal csoport: 4 éves életkor betöltése. A legkisebbek ebben a csoportban, játékos feladatok segítségével ismerkednek meg az úszás alapjaival.

Kezdő 1 – Medúza csoport: a fej vízbe tétele, hason-háton való lebegés. A Kezdő 1-eseknek megtanítjuk a siklást, illetve a lábtempót, hason-háton.

Kezdő 2 – Pingvin csoport: hason-háton történő siklás, illetve lábtempó segédeszköz nélkül. A Kezdő 2-ben a hátúszás, gyorsúszás mozdulataival ismerkednek meg, és itt kerülnek kapcsolatba a mélyvízzel is.

Középhaladó – Rája csoport: hátúszás és gyorsúszás alapjai. A Középhaladó csoportban több technikai feladattal kiegészülve folytatják a hátúszás és a gyorsúszás tanulását, illetve a mellúszás alapjait sajátíthatják el.

Haladó – Delfin csoport: magabiztos hátúszás és gyorsúszás, illetve mellúszás alapjai. A Haladó csoport keretén belül, hosszabb távokat úsznak (100-200 méter) a gyerekek, elsősorban az addig tanultak további fejlesztésén van a hangsúly. Csoportoktól függően, a pillangóúszással is foglalkoznak oktatóink.

Mester – Cápa csoport: 14 év kor felett, mindhárom úszásnem tudása. A Mester szintű tanóráinkon olyan 14 év feletti gyerekeket foglalkoztatunk, akik az úszásoktatást kinőtték, viszont nem szeretnének versenyszerűen úszni.

Oktatásunk feladásos rendszerben történik, ha valaki hamarabb elsajátítja az adott csoport követelményeit, lehetősége van tudásszintet lépni. Minden gyermeket, aki teljesítette az aktuális tudásszintet, oklevéllel jutalmazunk.

 

FELMÉRÉS:

A tanév közben minden szerdán 15:30-tól 16:00-ig felmérést tartunk a gyerekek számára. A felmérés folyamán úszástudásukat vizsgálják meg felkészült oktatóink, majd a szülővel egyeztetve a számukra megfelelő csoportokba soroljuk őket. Az egyes csoportokhoz való csatlakozás a létszámot is figyelembe véve kerül meghatározásra.

 

KÉSÉS:

Az óra kezdetétől számított 10 percig még lehetőségük van becsatlakozni az oktatásba, utána viszont már nem. Késés esetén az alkalom teljesítettnek minősül, pótlást kizárólag orvosi/iskolai igazolás ellenében áll módunkban biztosítani. A kiesett oktatás péntekenként pótolható, a mulasztott óra időpontjában. 

Nem tudjuk garantálni, hogy a kísérő a későn érkező gyerekeket egyből be tudja kísérni csoportjaikhoz. Ezért kérjük, hogy a kijelölt helyen várakozzanak.

 

PÓTLÁS:

A pótlás lehetősége turnuson belül lehetséges, előre egyeztetett időpontban, pénz visszafizetési lehetőség nincsen. Leveleiket az uszoda (kukac) momsport.hu címre várjuk a gyermek nevének és csoportjának megjelölésével.

A fel nem használt alkalmakat nem áll módunkban visszafizetni!

 

 Turnus bérlet áraink (2017. január 1. - június 18.)

Heti 1 alkalom, amely 4 hetes kurzusra érvényes: 9.000 Ft (összesen 4 alkalom)

Heti 2 alkalom, amely 3 hetes turnusra érvényes: 12.000 Ft (összesen 6 alkalom)

Heti 2 alkalom, amely 4 hetes turnusra érvényes: 13.500 Ft (összesen 8 alkalom)

Heti 3 alkalom, amely 4 hetes turnusra érvényes: 17.500 Ft (összesen 12 alkalom)

*Turnus bérleteink az adott turnus zárónapjáig érvényesek.

 

 

TANÁCSAINK SZÜLŐKNEK, GYERMEKÜK FEJLŐDÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN:

-      4 éves kortól érdemes elkezdeni az úszásoktatást.

-      Bízzanak oktatóink szakmai tudásában.

-      Fontos, hogy rendszeresen járjanak, heti 2-3 alkalommal.

-      Pontosan érkezzenek a tanóra kezdete előtt 20 perccel.

-      Kövessék figyelemmel az óra menetét az előtérben lévő televíziókon.

-      Az úszáshoz szükséges felszerelés: fürdőruha, papucs, úszósapka, illetve törülköző.

 

Oktatási szabályzat

  • Felhívjuk a Szülők és gyermekek figyelmét, hogy az oktatáson résztvevőkre is vonatkoznak Uszodánk Házirendjének szabályai, előírásai.
  • Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy az oktatásokon szülők nem tudnak részt venni, öltöztetés után kérjük, az aulában várják meg az oktatás végét! 
  • Az oktatás személyes megtekintésére kizárólag az előre meghirdetett nyílt órán van lehetőség az adott tanfolyam utolsó hetében.
  • A G-szint öltözőiben az önállóan öltözni tudó nagyobb gyermekek öltözését biztosítjuk, így ezekbe az öltözőkbe a Szülőket kérjük, ne menjenek be a gyermekek védelme érdekében. Kérjük Önöket, hogy az önállóan öltözni nem tudó gyermekeiket a Tanöltözőben öltöztessék.

 

PARKOLÁS:

A csoportos órára érkező szülő részére 2 órás ingyenes parkolást biztosítunk a Jagelló úti parkolónkban, mely az oktatásra való belépéskor érvényesített parkolójegy ellenében vehető igénybe, annak telítettségének függvényében. 

 

Kérjük Önöket, hogy kövessék honlapunk kiírásait, illetve kérdés esetén írjanak nekünk az alábbi e-mail címre! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Köszönettel

 

Bencze András                                                             Deák Tamás  

Oktatási koordinátor                                                       Uszoda koordinátor

uszoda (kukac) momsport.hu


Letölthető tájékoztató

 

 

Nyitva hétfőtől vasárnapig
6:00-22:00 között


1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626