ALAPSZINTŰ OKTATÁS

mom_tanoda_logo_v02.png

Mom Sport úszásoktatás 2016

"A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze."    

(Szent-Györgyi Albert)

 

Tisztelt Szülők!

A Mom Sport Úszótanoda 2016 szeptemberétől, új dinamikus oktatási rendszerben foglalkoztatja kedves vendégeit és gyermekeiket.  A tanfolyamjaink célja, hogy a hozzánk járó gyermekek a három alap úszásnem helyes technikáját (hátúszás, gyorsúszás, mellúszás) elsajátítsák. Ezen felül úszóiskolánk mindenki számára megtalálja a megfelelő motivációt, melynek segítségével megvalósíthatják álmaikat. Fontosnak tartjuk, hogy kortól függetlenül, fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt ajánljuk magunkat. Tanfolyamunk a vízbiztonság, illetve a helyes technikával való úszás megszerzése mellett nagyon jótékony hatással van a szervezetre is:

-      elősegíti a vérkeringést

-      az összes izomcsoportot megmozgatja

-      ízületkímélő

-      több betegség kezelhető vele (pl: asztma)

-      légzésszabályozás elősegítése

-      tartóizmok fejlesztése

Uszodánkban versenyúszó, vízilabda, triatlon, illetve szinkronúszó szakosztály is működik, melyeknek kitűnő utánpótlás bázist biztosítunk egységes és eredményes oktatási rendszerünkkel. Ezek mindegyikébe a három alap úszásnem (hátúszás, gyorsúszás, mellúszás) elsajátítása után lehet jelentkezni.

A csoportos oktatásban résztvevő szakembereink, mindamellett, hogy magas nívót képviselnek, remek pedagógusok is egyben. A fegyelem megkövetelése mellett mindig ügyelnek arra, hogy a nálunk tanuló gyermekek mosolyogva végezzék el a feladatokat

Csoportos oktatás - Turnusok - Pótlás - Tudásszintek - Beiratkozás - Felmérés - Késés - Áraink - Házirend

 

Sportközpontunk népszerű a környékbeli önkormányzati- és magánóvodák, iskolák körében. Kedvező áron, megfelelő higiénés körülményeket és szakképzett, kiváló oktatókat biztosítunk az uszodánkba, sportcsarnokunkba kitelepített csoportfoglalkozásokhoz.

A gyermek mozgásfejlődését, későbbi sportbéli sikereit, a rendszeres testedzéshez fűződő viszonyát az intézményes testnevelés színvonala határozza meg.

A városban élő gyermekek számára, különösen fontos a mozgásszegény életmód kompenzálása testmozgással, egészségük megőrzése érdekében.

Az óvodai, iskolai testnevelés szervezeti kereteit és tartalmát tekintve, alkalmas az életen át tartó sportolás megalapozására. A szakszerűen vezetett mindennapos testnevelés foglakozások, egyéb hasznosságuk mellett, biztosítják a testedzés szokásrendszerének a kialakítását. Elsősorban erre a meglátásra alapozva kívánjuk felajánlani sportközpontunk szabad kapacitását a környékbeli és kerületi óvodák és iskolák részére, támogatva ezáltal a mindennapos testnevelési program, minél színvonalasabb megvalósítását.

Sportközpontunk kialakítása és felszereltsége igényes, változatos sportolási lehetőséget tud biztosítani egy időben, akár 7-8 helyszínen is, a központ területén belül. A minél több gyermek egyszerre való utaztatásával, csökkenthetőek az utazási költségek. A sportolás, mint az egészségmegőrzés része, fontos prevenciós tényező, minden életkorban.

CSOPORTOS OKTATÁS:

Tanóráink 45 percesek, melyben 40 perc úszás és 5 perc játék szerepel. Az adott óra kezdete előtt, 20 perccel hamarabb kell megérkezni az uszodába, ezzel elősegítvén gyermekeik nyugodt és kényelmes öltöztetését. Ugyanennyi idő áll rendelkezésükre úszás után is, mivel érkezik a következő csoport. A minőségi munkavégzéshez oktatóink legfeljebb 10 gyermekkel foglalkoznak egyszerre.

Tanóráink időpontjai: 16:00, 16:45, 17:30, 18:15. A több gyermekes családok tudják egy időben hozni gyermekeiket, hiszen az összes tudásszint minden órában indul. A csoportokkal foglalkozó oktatók személye állandó.


 TURNUSOK:

A gyerekeknek lehetőségük van kétszer vagy háromszor is úszni egy héten.

A.  Heti három: hétfő - szerda - péntek
B. Heti kettő: kedd – csütörtök
C. Heti egy: péntek

 

Kezdőnap Zárónap Megjegyzés
I. Szeptember 5 Október 2  
II. Október 3 Október 30  
III. Október 31 November 27  
IV. November 28 December 25 Mikulás Kupa 2016
V. Január 2 Január 29 Nyílt nap
VI. Január 30 Február 26  
VII. Február 27 Március 26  
VIII. Március 27 Április 23 Tavasz Kupa 2017
IX. Április 24 Május 21  
X. Május 22 Június 18 Nyílt nap


BEIRATKOZÁS

A turnusok első hetében van lehetőség csatlakozni a tanfolyamhoz. A turnus következő 3 hetében várólistára kerülnek a jelentkezők, s a szabad helyek függvényében tudjuk őket elhelyezni későbbi tanfolyamainkon. A beiratkozást első alkalommal felmérés kell megelőzze a legmegfelelőbb tudásszintű csoport meghatározásához.

TUDÁSSZINTEK:

Vízhez szoktató – Ebihal csoport: 4 éves életkor betöltése. A legkisebbek ebben a csoportban, játékos feladatok segítségével ismerkednek meg az úszás alapjaival.

Kezdő 1 – Medúza csoport: a fej vízbe tétele, hason-háton való lebegés. A Kezdő 1-eseknek megtanítjuk a siklást, illetve a lábtempót, hason-háton.

Kezdő 2 – Pingvin csoport: hason-háton történő siklás, illetve lábtempó segédeszköz nélkül. A Kezdő 2-ben a hátúszás, gyorsúszás mozdulataival ismerkednek meg, és itt kerülnek kapcsolatba a mélyvízzel is.

Középhaladó – Rája csoport: hátúszás és gyorsúszás alapjai. A Középhaladó csoportban több technikai feladattal kiegészülve folytatják a hátúszás és a gyorsúszás tanulását, illetve a mellúszás alapjait sajátíthatják el.

Haladó – Delfin csoport: magabiztos hátúszás és gyorsúszás, illetve mellúszás alapjai. A Haladó csoport keretén belül, hosszabb távokat úsznak (100-200 méter) a gyerekek, elsősorban az addig tanultak további fejlesztésén van a hangsúly. Csoportoktól függően, a pillangóúszással is foglalkoznak oktatóink.

Mester – Cápa csoport: 14 év kor felett, mindhárom úszásnem tudása. A Mester szintű tanóráinkon olyan 14 év feletti gyerekeket foglalkoztatunk, akik az úszásoktatást kinőtték, viszont nem szeretnének versenyszerűen úszni.

Oktatásunk feladásos rendszerben történik, ha valaki hamarabb elsajátítja az adott csoport követelményeit, lehetősége van tudásszintet lépni. Minden gyermeket, aki teljesítette az aktuális tudásszintet, oklevéllel jutalmazunk.

 

FELMÉRÉS:

A tanév közben minden szerdán 15:30-tól 16:00-ig felmérést tartunk a gyerekek számára. A felmérés folyamán úszástudásukat vizsgálják meg felkészült oktatóink, majd a szülővel egyeztetve a számukra megfelelő csoportokba soroljuk őket. Az egyes csoportokhoz való csatlakozás a létszámot is figyelembe véve kerül meghatározásra.

 

KÉSÉS:

Az óra kezdetétől számított 10 percig még lehetőségük van becsatlakozni az oktatásba, utána viszont már nem. Késés esetén az alkalom teljesítettnek minősül, nem áll módunkban plusz alkalmat biztosítani, csak orvosi/iskolai igazolás ellenében. Az alkalom péntekenként pótolható, a mulasztott óra időpontjában.

Nem tudjuk garantálni, hogy a kísérő a későn érkező gyerekeket egyből be tudja kísérni csoportjaikhoz. Ezért kérjük, hogy a kijelölt helyen várakozzanak.

 

PÓTLÁS:

A pótlás lehetősége turnuson belül lehetséges, előre egyeztetett időpontban, pénz visszafizetési lehetőség nincsen. Leveleiket az uszoda (kukac) momsport.hu címre várjuk a gyermek nevének és csoportjának megjelölésével.

 Turnus bérlet áraink

Heti 3 napos turnus díja: 17.500 Ft
Heti 2 napos turnus díja: 13.500 Ft
Heti 1 napos turnus díja: 9.000 Ft

*Turnus bérleteink az adott turnus zárónapjáig érvényesek.

 

TANÁCSAINK SZÜLŐKNEK, GYERMEKÜK FEJLŐDÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN:

-      4 éves kortól érdemes elkezdeni az úszásoktatást.

-      Bízzanak oktatóink szakmai tudásában.

-      Fontos, hogy rendszeresen járjanak, heti 2-3 alkalommal.

-      Pontosan érkezzenek a tanóra kezdete előtt 20 perccel.

-      Kövessék figyelemmel az óra menetét az előtérben lévő televíziókon.

-      Az úszáshoz szükséges felszerelés: fürdőruha, papucs, úszósapka, illetve törülköző.

 

Oktatási szabályzat

  • Felhívjuk a Szülők és gyermekek figyelmét, hogy az oktatáson résztvevőkre is vonatkoznak Uszodánk Házirendjének szabályai, előírásai.
  • Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy az oktatásokon szülők nem tudnak részt venni, öltöztetés után kérjük, az aulában várják meg az oktatás végét! 
  • Az oktatás személyes megtekintésére kizárólag az előre meghirdetett nyílt órán van lehetőség az adott tanfolyam utolsó hetében.
  • A G-szint öltözőiben az önállóan öltözni tudó nagyobb gyermekek öltözését biztosítjuk, így ezekbe az öltözőkbe a Szülőket kérjük, ne menjenek be a gyermekek védelme érdekében. Kérjük Önöket, hogy az önállóan öltözni nem tudó gyermekeiket a Tanöltözőben öltöztessék.

 

Kérjük Önöket, hogy kövessék honlapunk kiírásait, illetve kérdés esetén írjanak nekünk az alábbi e-mail címre! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Köszönettel

 

Bencze András                                                             Deák Tamás  

Oktatási koordinátor                                                       Uszoda koordinátor

uszoda (kukac) momsport.hu

 

 

.

 

Úszóprogramok gyerekeknek

Nyitva hétfőtől vasárnapig
6:00-22:00 között


1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626