Aquafitness

Az aquafitness, ahogy általában a többi fitness irányzat is, az USA-ból indult, több mint 25 évvel ezelőtt. Egy amerikai katona súlyos lábsérülése miatt egy rehabilitációs programot dolgozott ki magának. Az edzésekhez készített egy segédeszközt, egy szivacsos anyagból készült mellényt, amelynek segítségével a vízben futóedzést tudott tartani anélkül, hogy megterhelte volna az ízületeit.
Ez a Glenn McWaters által kifejlesztett vízitorna - kidolgozása után - belépett a sérülések utáni rehabilitációs programok csoportjába, s az általa tervezett mellény tekinthető a mai aquafitness öv elődjének. Az aquafitnesst kezdetben kizárólag csak gyógytornászati célokra alkalmazták, hogy ezzel elősegítsék a lesérült élsportolók gyors felépülését.

Évek teltek el, amíg az aquafitness kitört a gyógytornászati keretek közül és elérhetővé vált mindenki számára. Kidolgozták a medencében végezhető tornagyakorlatokat, majd a gyakorlatok számával együtt bővült a speciális sporteszközök köre is, és a víziöv mellé megtervezték az aquafitness-cipőt és -kesztyűt, a víz alatti step-padot, a vízisúlyzókat és a "vízinudlit".

A tornagyakorlatok kitűnő hatással vannak a gerinc- és az ízületi problémákra, kitűnő tartásjavító, mindenki számára könnyen elsajátítható, hatásos mozgásanyag. Minden korosztály számára remek erőnlétet biztosít, végzéséhez nem szükséges úszástudás. Jól alkalmazható a legyengült szervezetek megerősítésére, a sérülések utáni rehabilitáció céljára. Megmozgatja a legtöbb izomcsoportot a túlterhelés veszélye nélkül. A foglalkozásokon egy speciális öv segítségével maradnak fent a résztvevők a vízen, miáltal bármilyen szárazföldi feladat elvégezhető. A foglalkozás alatt az úszósapka viselete kötelező.

Az aquafitness jegy kizárólag a foglalkozáson való részvételre jogosít, azzal egyéb uszodai szolgáltatást igénybe venni nem lehet. Az Aquafitness órákra érkezők a wellness részleg szolgáltatásait nem vehetik igénybe! Amennyiben túllépik az foglalkozási időkeretet, pótdíjat kötelesek fizetni a meghirdetett árlista szerint. A wellness részleg szolgáltatásainak igénybe vételéhez wellness jegy váltható, amelynek az ára  700Ft/30 perc.

 

Figyelem időpont változás!

Oktatási időpontok:  hétfőn és szerdánként 19:00-20:00 óráig


További információ:

uszoda (kukac) momsport.hu

 


 
A Létesítmény üzemeltetője a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.

A Domain tulajdonosa: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

rendezvenyhelyszinek.hu

    LOGO_NEGYZET_FEKETE_ALAP.jpg

Nyitva hétfőtől péntekig
6:00-22:00 között

szombattól vasárnapig 
08:00-20:00 között

1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626