Mikulás Kupa 2019

Mom Sport Úszó Tanoda

Mikulás Kupa 2019


Kedves Szülők!

 

Jelen oldalunkkal a hétvégi Mikulás Kupáról szeretnénk tájékoztatni Önöket, ezért kérjük, figyelmesen olvassák el az alábbi sorokat!

A verseny időpontja december 14., szombat délután. Igyekeztünk úgy kialakítani a menetrendet, hogy a családi ebéd után mindenkinek bele férjen ez a program. Így a rendezvény menete az alábbiak szerint alakul:

Nevezési díj: bolti, előrecsomagolt sütemény és üdítő (ÁNTSZ előírás szerint). A nevezésben oktatóink segítenek, az általuk kiosztott nevezési lapokkal; kérjük ezek pontos kitöltését!

Nevezési határidő: 2019. december 7. szombat 22:00

Időrend

13:15 – 14:00 Érkezés, regisztráció
14:00 – 14:25 Bemelegítés
14:25 – 14:30 Megnyitó
14:30 – 16:00

25 és 50 méteres versenyszámok, majd váltóverseny
A Mélyvízhez szoktató csoportnak közös játék a Tanmedencében

16:00 – 16:40 Mélyvízhez szoktató csoport bemutatója
16:40 – 17:00 Fotózás
14:30 - Kincskereső játék, majd eredményhirdetés a versenyzőknek

 

A fontosabb kérdéseket igyekeztünk előre összegyűjteni és megválaszolni, melyeket az alábbiakban találnak. Ha mégis kimaradt volna az Önök kérdése, kérjük, írjanak az uszoda@momsport.hu címre, s mielőbb válaszolunk.

Érkezés – Sütemény – Ruhatár – Kísérők

                 Az Uszoda bejáratánál lévő Balett teremben 13:15-től várjuk Önöket, ahol az Önök által hozott süteményeket, s a gyermekeknek szánt innivalókat kollégáink átveszik, s a felállított asztalokon elhelyezik, hogy az a verseny után elérhető legyen. Fontos, hogy a sütemények NE otthon készültek legyenek! Ezt sajnos hatósági előírás miatt nem engedhetjük mi sem; bármilyen sós vagy édes sütemény megfelelő, mely előre csomagolt és/vagy cukrászdában készült.

                A regisztráció a Balett teremben lesz, rögtön az Uszoda bejáratánál, ahol kollégáinktól átvehetik a gyermekek csomagjait, információs lapokat a verseny menetéről, illetve a Recepción megkapják a gyermekek a karórákat, mellyel a nagy öltözőkben tudnak majd átöltözni. Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint az öltözők első felében öltöztessék gyermekeiket, hogy a nagyobb fiúk és lányok az öltözők hátsó részében kényelmesen öltözhessenek. A kisebbek, illetve a bemutatóra érkezők a Tanöltözőben kapnak majd helyet az öltözéshez.

A szülőket arra kérjük, hogy kabátjaikat az öltözőszekrényben helyezzék el, hiszen a lelátón korlátozott kapacitással bírunk.

                A szülők és kísérők az Uszoda bejáratnál lévő Különtermen keresztül tudják megközelíteni a lelátót, ahova belépve lábzsákot adunk azoknak, akik esetleg nem készülnek papuccsal. Azok a szülők, akik öltöztetik a gyermekeket, azok az öltözőn keresztül a medencetérbe lépve közelíthetik meg a lelátót.

 

Bemelegítés és Megnyitó

                A versenyzőknek 14:00-tól lesz lehetőségük bemelegíteni, melyben az oktatóink is segítenek majd. A bemelegítésre 20-25 perc elegendő, így 14:25-től, a bemelegítés után megnyitjuk a versenyt. Ígérjük, rövidek leszünk. :-)

 

Versenyszámok – Váltók

                A 25 méteres versenyszámokkal kezdünk, a vegyesúszás sorrendjében: pillangó, hát, mell és gyors. A 25 métert követően jönnek az 50 méteres versenyszámok. A versenyszámokban mindig a lányok kezdenek, s korosztályok szerint a legfiatalabbak, ahogyan a futambeosztásokban is látható lesz (ezeket a szülőknek e-mail formájában kiküldjük, a verseny napján több pontra kihelyezzük).

                Rajtolni lehet vízből és rajtkőről is, a gyermek tudásának megfelelően. Bár a verseny házi megmérettetés, de azért a szabályosságra törekszünk mi is és a gyermekek is. Szabályos úszásnemek és fordulók mellett a célba érkezés is fontos, melyekre oktatóink felkészítik a gyermekeket.

                A váltókban fiú és lány oktatói csapat méri össze erejét a gyermekek csapataival. Utóbbiak szokás szerint nagyrészt a helyszínen állnak össze, de mindenképp bízunk benne, hogy a gyermekek közül is kikerül egy fiú és egy lány csapat.

 

Mélyvízhez szoktató csoport bemutatója és Kincskereső

                A Mélyvízhez szoktató csoportok egy kis bemutatóval készülnek a szüleik számára: a nagy medencében mutatják meg gyors és hát lábtempójukat úszódeszka segítségével. Ehhez egy kis átalakítás szükséges a medencében, mely pár perc alatt megtörténik, s utána hatosával rajtolnak majd a fiatalok, szintén a lányokkal kezdve a sort. Először a gyors lábtempót nézzük meg mindenkinél, majd a hát lábtempó következik.

                A bemutató úszások után lesz egy fotózás, majd azt követően a Mélyvízhez szoktató csoportnak egy Kincskereső játék a Tanmedencénél. A Kincskereső játék után a gyermekek és szüleik maradhatnak tovább, s a kisebbek játszhatnak a Tanmedencében a megszokott játékokkal. Akik nem maradnának, azok természetesen nyugodtan átöltözhetnek, s a különteremben lévő sütemények közül válogathatnak.

 

Fotózás

                A verseny alatt egy fotósunk dolgozik majd, hogy minél több és szebb képet készíthessünk a versenyről, a gyermeki örömökről és sikerekről. A verseny alatt és utána is lesz lehetőség célzottan, családi, baráti vagy akár csoportképet készíteni; ehhez elég szólni a közelben lévő fotósnak, illetve az eredményhirdetést követően lesz külön fotózás is.

A Mélyvízhez szoktató csoport bemutatója után arra kérünk mindenkit, hogy a csomagban kapott pólókat felvéve a lelátó előtt gyülekezzenek, ahol egy óriási csoportképet készítünk a gyermekekkel és oktatókkal közösen. A pontos koreográfiát az oktatóink fogják majd koordinálni a medence parton.

 

Eredményhirdetés

                Az eredményhirdetésre az óriás csoportkép után kerül sor. A díjazás versenyszámonként, nemenként és korcsoportonként történik, melyről szintén profi fotósunk fog képeket készíteni, melyeket több fórumon is elérhetővé teszünk a versenyt követő napokban. Az eredményhirdetést követően a versenyzők csatlakozhatnak a még játszó gyermekekhez, vagy átöltözve a különteremben habzsolhatják a finomságokat.

 

 

Reméljük, sikerült a legtöbb kérdésre választ adnunk, de ha mégis kihagytunk volna valamit, kérjük írjanak nekünk, s frissítjük a kiírást!

 

Jó versenyzést kívánunk mindenkinek!

 

Mom Sport Team
A Létesítmény üzemeltetője a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.

A Domain tulajdonosa: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

rendezvenyhelyszinek.hu

Nyitva hétfőtől péntekig
6:00-22:00 között

szombaton és vasárnap
08:00-20:00 között

1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/momsport/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0