Mikulás Kupa 2017

Mom Sport Úszó Tanoda

Mikulás Kupa 2017


Kedves Szülők!

 

Jelen oldalunkkal a hétvégi Mikulás Kupáról szeretnénk tájékoztatni Önöket, ezért kérjük, figyelmesen olvassák el az alábbi sorokat!

A verseny időpontja november 26., vasárnap délelőtt. Igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy egy kényelmes reggeli és a finom családi ebéd közé pont beférjen ez a program. Így a program az alábbiak szerint alakul:

Nevezési "díj": bolti, előrecsomagolt sütemény (ÁNTSZ előírás szerint).

 

Időrend

8:30 – 9:00 Érkezés
9:00 – 9:25 Bemelegítés
9:25 – 9:30 Megnyitó
9:30 – 11:00 25 és 50 méteres versenyszámok
11:00 – 11:20 Váltóversenyek
11:20 – 11:50 Mélyvízhez szoktató csoport bemutatója
11:50 – 12:00 Fotózás
12:00 - Kincskereső játék, majd eredményhirdetés a versenyzőknek

 

A fontosabb kérdéseket igyekeztünk előre összegyűjteni és megválaszolni, melyeket az alábbiakban találnak. Ha mégis kimaradt volna az Önök kérdése, kérem, írjanak az uszoda@momsport.hucímre, s mielőbb válaszolunk

Érkezés – Sütemény – Ruhatár – Kísérők

                A verseny napján az Uszoda 8:00-kor bezár, utolsó vendégeink várhatóan 8:15-kor elhagyják a Házat, így méltóképpen tudjuk fogadni a gyermekeket és szüleiket. Az Uszoda bejáratánál 8:30-tól várjuk Önöket, ahol az Önök által hozott süteményeket, esetleg gyermekeknek szánt innivalókat kollégáink átveszik, s a különteremben felállított asztalokon elhelyezik, hogy az a verseny ideje alatt és az után is elérhető legyen. Fontos, hogy a sütemények NE otthon készültek legyenek! Ezt sajnos hatósági előírás miatt nem engedhetjük mi sem; bármilyen sós vagy édes sütemény megfelelő, mely előre csomagolt és/vagy cukrászdában készült. A sütemények leadásakor kapott "süti bilétával" tudnak majd regisztrálni az aulában.

                Az aulában lesz a regisztráció, ahol kollégáinktól átvehetik a gyermekek csomagjait, információs lapokat a verseny menetéről, illetve a Recepción megkapják a gyermekek a karórákat, mellyel a nagy öltözőkben tudnak majd átöltözni. Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint az öltözők első felében öltöztessék gyermekeiket, hogy a nagyobb fiúk és lányok az öltözők hátsó részében kényelmesen öltözhessenek.

A szülőket arra kérjük, hogy kabátjaikat a Ruhatárban (mely ingyenesen vehető igénybe) vagy az öltözőszekrényben helyezzék el, hiszen a lelátón korlátozott kapacitással bírunk.

                A szülők és kísérők az Uszoda bejáratnál lévő Különtermen keresztül tudják megközelíteni a lelátót, ahova belépve lábzsákot adunk azoknak, akik esetleg nem készülnek papuccsal. Azok a szülők, akik öltöztetik a gyermekeket, azok az öltözőn keresztül a medencetérbe lépve közelíthetik meg a lelátót.

 

Bemelegítés és Megnyitó

                A versenyzőknek 9:00-tól lesz lehetőségük bemelegíteni, melyben az oktatóink is segítenek majd. A bemelegítésre 20-25 perc elegendő, így 9:25-től, a bemelegítés után megnyitjuk a versenyt. Ígérjük, rövidek leszünk  

 

Versenyszámok – Váltók

                A 25 méteres versenyszámokkal kezdünk, a vegyesúszás sorrendjében: pillangó, hát, mell és gyors. A 25 métert követően jönnek az 50 méteres versenyszámok. A versenyszámokban mindig a lányok kezdenek, s korosztályok szerint a legfiatalabbak, ahogyan a futambeosztásokban is látható lesz (ezeket csütörtöktől kirakjuk az uszodában, illetve a versenyen is megkapja mindenki).

Rajtolni lehet vízből és rajtkőről is, a gyermek tudásának megfelelően. Bár a verseny házi megmérettetés, de azért a szabályosságra törekszünk mi is és a gyermekek is. Szabályos úszásnemek és fordulók mellett a célba érkezés is fontos, melyekre oktatóink felkészítik a gyermekeket.

                A váltókban fiú és lány oktatói csapat méri össze erejét a gyermekek csapataival. Utóbbiak szokás szerint nagyrészt a helyszínen állnak össze, de mindenképp bízunk benne, hogy a gyermekek közül is kikerül egy fiú és egy lány csapat.

 

Mélyvízhez szoktató csoport bemutatója és Kincskereső

                A Mélyvízhez szoktató csoportok egy kis bemutatóval készülnek a szüleik számára: a nagy medencében mutatják meg gyors és hát lábtempójukat úszódeszka segítségével. Ehhez egy kis átalakítás szükséges a medencében, mely pár perc alatt megtörténik, s utána hatosával rajtolnak majd a fiatalok, szintén a lányokkal kezdve a sort. Először a gyors lábtempót nézzük meg mindenkinél, majd a hát lábtempó következik.

                A bemutató úszások után lesz egy fotózás, majd azt követően a Mélyvízhez szoktató csoportnak egy Kincskereső játék a Tanmedencénél. A Kincskereső játék után a gyermekek és szüleik maradhatnak tovább, s a kisebbek játszhatnak a Tanmedencében a megszokott játékokkal. Akik nem maradnának, azok természetesen nyugodtan átöltözhetnek, s a különteremben lévő sütemények közül válogathatnak.

 

Fotózás

                A verseny alatt két fotósunk is dolgozik majd, hogy minél több és szebb képet készíthessünk a versenyről, a gyermeki örömökről és sikerekről. A verseny alatt és utána is lesz lehetőség célzottan, családi, baráti vagy akár csoportképet készíteni; ehhez elég szólni a közelben lévő fotósnak, illetve az eredményhirdetést követően lesz külön fotózás is.

A Mélyvízhez szoktató csoport bemutatója után arra kérünk mindenkit, hogy a csomagban kapott pólókat felvéve a lelátó előtt gyülekezzenek, ahol egy óriási csoportképet készítünk a gyermekekkel és oktatókkal közösen. A pontos koreográfiát az oktatóink fogják majd koordinálni a medence parton.

 

Eredményhirdetés

                Az eredményhirdetésre az óriás csoportkép után kerül sor. A díjazás versenyszámonként, nemenként és korcsoportonként történik, melyről szintén profi fotósunk fog képeket készíteni, melyeket több fórumon is elérhetővé teszünk a versenyt követő napokban. Az eredményhirdetést követően a versenyzők csatlakozhatnak a még játszó gyermekekhez, vagy átöltözve a különteremben habzsolhatják a finomságokat.

 

 

Reméljük, sikerült a legtöbb kérdésre választ adnunk, de ha mégis kihagytunk volna valamit, kérjük írjanak nekünk, s frissítjük a kiírást!

 

Jó versenyzést kívánunk mindenkinek!

 

Mom Sport Team
Nyitva hétfőtől vasárnapig
6:00-22:00 között


1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626