Jóga

2020. szeptember 10.

HATHA JÓGA // VINYASA FLOW // NŐI JÓGA

 DSCF0237.JPG

Időpontok: 

Vasárnap 18 óra Hatha jóga vagy Vinyasa Flow (vegyes csoport)

Szerda 17.30 HOLD jóga (jógaóra csak nőknek)

Az órák 90 percesek.

 

„A hatha jóga uralom a test felett. Mindenki a külvilágot szeretné meghódítani, holott a világon a legnagyobb siker önmagunk legyőzése, és ez egy a test felett uralommal kezdődik.” Szvámi Véda Bhárati 

 

A klasszikus jógagyakorlatok (ászanák) mellett az órákon fontos szerepet kapnak a különböző légzőgyakorlatok (pránajáma), a szimbolikus test és kéztartások (mudrák) és a meditáció. Az órákat ráhangolódással, rövid bemelegítő gyakorlatsorral, napüdvözlet-variációkkal, álló és egyensúlygyakorlatokkal, térdelő és ülőgyakorlatokkal, majd fordított és félfordított testhelyzetekkel, később jóga nidrával (relaxációval) zárjuk.

DSCF0168.JPG 

A hatha-jóga rendszeres gyakorlása fejleszti az izomzatot, hajlékonnyá tesz, növeli az állóképességet, a teherbírást, emellett jótékonyan hat az idegrendszerre nyugtatva, energetizáló hatással felfrissülést ad.

 

Jelentős mértékben csökken a stressz a gyakorlásokat követően, de akár egy-egy testhelyzet felvétele után is gyakran előfordul, hogy úgy érezzük újjászülettünk, másképp látjuk az addig gondoltakat, megtelünk életerővel és életkedvvel. A jógázók mind finomabb érzetek tapasztalására lesznek képesek, ahogy rendszeressé válik a gyakorlás, sokan arról számolnak be, hogy az óra után úgy érzik, mintha kicserélték volna őket. A hatha jóga a teljes megújulást támogatja.

 

A jóga pozitív hatása az élet minden területén megjelenik majd, az elmélyült, meditatív gyakorlatfolyam belső békét teremt, melyet magunkkal vihetünk a jógatermen kívüli életbe is, türelmet, kitartást, "egyhegyűséget" tanulunk, melyek átsegítenek a hétköznapok nehézségein.

 

Az órákra kezdőket is haladókat is várunk, minden gyakorlathoz adunk könnyítéseket vagy nehezítést, ezért mindenki a saját állapota, képességei vagy akár korlátai szerint kap támogató odafigyelést az oktató által.

 

További információ: Brávácz Alexandra // Útközben jóga

Okleveles Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Gerincterápia oktató, 
Női jóga és Gyerekjóga oktató

 

Az első alkalom előtt kérjük, töltsd ki a honlapon található regisztrációs adatlapot.

Várunk szeretettel!

Namasté

 

www.utkozbenjoga.hu/orarend
www.facebook.com/bravaczalexandra.utkozbenjoga

DSCF0172.JPGA Létesítmény üzemeltetője a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.

A Domain tulajdonosa: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

rendezvenyhelyszinek.hu

    LOGO_NEGYZET_FEKETE_ALAP.jpg

Nyitva hétfőtől péntekig
6:00-22:00 között

szombaton és vasárnap
08:00-20:00 között

1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626