MoM Sport & Art Galéria


IV. TÁRLAT

2017.10.25 (SZERDA) 19:00 ÓRÁTÓL 6 HÉTEN ÁT

MOM SPORT AULA

 

A TÁRLAT KIÁLLÍTÓI:

 

DEBRECZENI IMRE

/OLAJ FESTMÉNYEK VÁSZONRA/

Az ember nem űrhajósnak születik, hanem azzá válik, és ugyancsak elmondható ez a festőkre, művészekre is. Debreczeni Imre, aki egyébként Sarkadról származó álmodozó, képei festése közben egy összekötő szerepét tölti be, egyfajta spirituális élményben résztvevő médiumként földi és égi dolgok között.

 

PINCZÉS JÓZSEF

/OLAJ FESTMÉNYEK VÁSZONRA/

A zsonglőrök nagyjai közé sorolják - bár nem a cirkuszi világ értelmében, sokkal inkább a festészetben. A múlt festészetének értékeivel egyensúlyoz a magasban, miközben személyes élményeit tartja a kezében, így létrehozva víziószerű álomképeinek attrakcióját.

 

ZIMMERMANN KORNÉLIA

/OLAJ FESTMÉNYEK VÁSZONRA/

Gyermekként sokszor elképzelte, hogy milyen lesz majd felnőttnek lenni. Felnőttként pedig sokszor elképzeli, milyen lenne csak még egyszer kicsit gyermeknek lenni. Zimmermann Kornélia jelen képeivel ezt az álomszerű vágyat próbálja láthatóvá, érezhetővé tenni, úgy, hogy mindeközben megtartsa a gyermekkor spontaneitását, s ne a rutinokból felépülő felnőtt lét szóljon belőle.

Poszter_web.jpg


III. TÁRLAT

2017.08.23 (SZERDA) 19:00 ÓRÁTÓL 6 HÉTEN ÁT

MOM SPORT AULA

 

A TÁRLAT KIÁLLÍTÓI:

 BISZÁK LÁSZLÓ

/AKRIL FESTMÉNYEK FAROSTRA/

 „Festészet valamikor hobbim volt, mára hivatássá vált, ez éjjelem, ez nappalom. Alkotásaim bejárták a világot. Jómagam alkotó táborok révén eljutottam Hollandiától Erdélyen és Ukrajnán át Ázsiáig. Számtalan közös és egyéni kiállításom volt, nem vagyok elkötelezettje egyetlen irányzatnak sem. Képeim változatosak hangulatukban és színeikben is.”

 BÁRSONY PÉTER

/OLAJ FESTMÉNYEK VÁSZONRA/

 „Grafikusként már nagyon régóta kísérletezem különböző portré-stílusokkal, ahol az absztrakció sosem szorítja háttérbe a felismerhetőséget. Ugyanez a szándék vezet a festészetben is, ahol az elnagyolt, pacsmagolt festék foltok egy realisztikus és felismerhető arcot adnak ki.”

 PATAKI LUCA

/AKRIL FESTMÉNYEK PAPÍRRA/

 „Kicsi korom óta vonzódom a művészetekhez és az alkotás mindig is központi szerepet töltött be az életemben. Az önkifejezés nagyon fontos számomra, és ezt a festészet mellett az írásban is szabadon megtehetem. Ebben tudok kiteljesedni!".

3_Tárlat_poszter_web.jpg 

 

II. TÁRLAT

2017.06.14 (SZERDA) 19:00 ÓRÁTÓL 6 HÉTEN ÁT

MOM SPORT AULA

 

A TÁRLAT KIÁLLÍTÓI:

 HOFFMANN ADRIENN

/RENDHAGYÓ TEXTÚRÁJÚ AKRIL FESTMÉNYEK/

 „Minimalista vonalakkal és formákkal szeretnék olyan érzelmeket kifejezni, amiket nehéz szavakba önteni. Hiszem, hogy az emberiségnek nagy szüksége van az építő energiákra és arra törekszem, hogy az alkotásaim harmóniát és pozitív energiát sugározzanak.”

WUSCHING IBOLYA

/AKRIL FESTMÉNYEK VÁSZONRA/

 „Kedves ismerősöm tanácsolta: Találj valami olyasmit, amit más nem csinál, ami egyedi és csak rád jellemző. Így esett meg az, hogy próbálom "szögletesben" látni a világot és kizárólag egyenes vonalakkal ábrázolni mindazt, ami a képzeletemben, illetve, ami a szemem előtt van. A színek iránti rajongásom is tükröződik a képeimben.”

 PITI NÓRA

/NAGYMÉRETŰ AKRIL FESTMÉNYEK/

 „Munkáim a textúra és a színek absztrakt kompozíciójára összpontosítanak. A vizuális benyomások túlterheltségének idején, minimalista stílusú alkotásaim tükrözik az életszemléletem, miszerint a "kevesebb (néha) több".

2_Tárlat_web.jpg


I. Tárlat

2017.04.08. 18:00 órától 6 héten át

MOM SPORT AULA

 

A tárlat kiállítói:


Sturcz Tímea /olaj- és akril festmények/
„Kedvelt témám a természet, a csendélet virágokkal, gyümölcsökkel, valamint az utcarészlet. Leginkább a tájképfestés varázsa ragad meg. Az alkotás örömén kívül az is nagy boldogsággal tölt el, hogy ha a képeimmel néhány embernek pár kellemes percet okozhatok.”

Winkler Kitti /pasztell, -szén, -akvarell és akril festmények/
„Kedvelt témám a portré, csendélet és utcarészlet. A festészet számomra olyan, mint a meditáció, teljesen kikapcsol és feltölt.”

Veres Máté /nagyméretű olajfestmények/
„Az egész kísérlet arról szól, hogy meddig absztrahálható színekben és képkivágással egy mindenki által ismert dolog, a test. De úgy, hogy ne váljon felismerhetetlenné! Összességében a képek célja, hogy kiszakítsák a nézőt a szokásos hétköznapi érzékelésből és újszerű tapasztalatot váltsanak ki minden festménynél.”

 

 

MoM Sport & Art Galéria poszter_web.jpg

Nyitva hétfőtől vasárnapig
6:00-22:00 között


1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Telefon: +36 70 390 0779 
info (kukac) momsport.hu

Koordináták: 47.4900663,19.022626